Om Lofsdalen

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen

Lofsdalen är beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av Härliga Härjedalen.
Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om!  Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända.
Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.

Lofsens fjällby är ett drömläge för familjen som vill ha nära till det mesta. Här tar man sig enkelt till byn med butiker, restauranger, turistbyrå, men också till den fina Lofssjön som erbjuder såväl bad och fiske. Men kanske viktigast av allt – här är man bekvämt nära Lofsdalens häftiga fjällanläggning med ett stort utbud av liftar och nedfarter. Bike park under sommarsäsong.
Ski-in/ski-out innebär att alla i familjen enkelt kan transportera sig till fjällanläggningen och tryggt hem igen.
Alldeles intill fjällanläggningen ligger Skidboden med såväl försäljning av sportartiklar som uthyrning av utrustning.  Aktivitetshuset med bowling, lekland, restaurang och sportbar. Restaurang Hovvärken med lunch, After Ski, restaurang och Natt Club under vintersäsong. Lofsdalens Fjällhotell med Bistro och restaurang.
Från stugan är det även nära till elljusspår, längdspår, skoterleder och vackra vandringsleder.

Hovvärken. Lofsdalens Fjällanläggning, vinter
Hovärken.
Lofsdalens Fjällanläggning, vinter
Lofssjön erbjuder bad och fiske sommartid
Lofssjön erbjuder bad och fiske sommartid
Under sommarsäsongen är Bike parken öppen med Down Hill cykling för hela familjen i fjällanläggningen.
Under sommarsäsongen är Bike parken öppen med Down Hill cykling för hela familjen i fjällanläggningen.